Особливості професійної психологічної підготовки працівників Національної поліції України до дій в екстремальних умовах - Фролова, Т. О.; Frolova, T. O. (Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. – Харків: ХНУВС, 2019. – С. 345-349, 2019)
Розглянуто актуальні проблеми поліпшення рівня професійної психологічної підготовленості працівників Національної поліції України до дій в екстремальних умовах. Результати проведеного дослідження довели, що в професійній підготовці працівників поліції особливе місце займає їх психологічна підготовка. З огляду на екстремальність професії поліцейського, тобто її постійної пов’язаності з можливістю раптового виникнення небезпеки, підвищеним ризиком для життя і здоров’я автором роботи аналізуються наступні методи професійної психологічної підготовки працівників поліції: практичні психологічні вправи і тренування, моделювання перебування в критичних ситуаціях та стресових впливів і методів їх подолання.

The topical problems of improving the level of professional psychological readiness of the National Police of Ukraine to act in extreme conditions are considered. The results of the study proved that a special place in the training of police officers is their psychological training. Given the extremity of the police profession, ie its constant connection with the possibility of sudden danger, increased risk to life and health by the author The following methods of professional psychological analysis are analyzed training of police officers: practical psychological exercises and training, modeling of being in critical situations and stress and methods of overcoming them.

Рассмотрены актуальные проблемы улучшения уровня профессиональной психологической подготовленности работников Национальной полиции Украины к действиям в экстремальных условиях. Результаты проведенного исследования показали, что в профессиональной подготовке сотрудников полиции особое место занимает их психологическая подготовка. Учитывая экстремальность профессии полицейского, то есть ее постоянной связанности с возможностью внезапного возникновения опасности, повышенным риском для жизни и здоровья автором работы анализируются следующие методы профессиональной психологической подготовки сотрудников полиции: практические психологические упражнения и тренировки, моделирование пребывания в критических ситуациях и стрессовых воздействий и методов их преодоления.
Фролова, Т. О. Особливості професійної психологічної підготовки працівників Національної поліції України до дій в екстремальних умовах / Т. О. Фролова // Підготовка поліцейських в умовах реформування системи МВС України : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 31 трав. 2019 р.)] / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец.-фіз. підгот. ф-ту № 2. - Харків: ХНУВС, 2019. - С. 345-349.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National Police of Ukraine; професійна психологічна підготовка поліцейських; professional psychological training police officers; профессиональная психологическая подготовка полицейских; навантаження; нагрузка; load; екстремальні умови діяльності; extreme operating conditions; экстремальные условия деятельности; ризик; риск; risk; Психологія. Рsychology. Психология; психологічна підготовка; psychological training; психологическая подготовка; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология