Нові підходи в організації боротьби з контрабандою наркотиків - Калиновський, В. Б.; Kalinovsky, V. B.; Штанько, Г. М.; Shtanko, G. M. (Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2003.- Вип. 22.- С. 7 - 11, 2003)
Досліджується контрабанда як незаконне переміщення товару через кордон існує з моменту виникнення торгівлі та введення мита, різного роду обмежень на його ввіз та розповсюдження. Мотивами контрабанди можуть бути прагнення до наживи, підрив економіки та політичних основ існуючої держави. Для ефективної дезорганізації контрабандної діяльності запропоновано знижувати коефіцієнт ефективності використання потоку контрабанди, що досягається за рахунок ускладнення надходження товару та його конфіскації на шляху слідування до споживача; зменшення попиту за рахунок виявлення наркоманів та контролю місць придбання наркотичних речовин, зниження притоку нових споживачів. Исследуется контрабанда как незаконное перемещение товара через границу существует с момента возникновения торговли и введение пошлины, различного рода ограничений на его ввоз и распространение. Мотивами контрабанды могут быть стремление к наживе, подрыв экономики и политических основ существующего государства. Для эффективной дезорганизации контрабандной деятельности предложено снижать коэффициент эффективности использования потока контрабанды, достигается за счет усложнения поступления товара и его конфискации на пути следования к потребителю; уменьшение спроса за счет выявления наркоманов и контроля мест приобретения наркотических веществ, снижение притока новых потребителей. Smuggling is investigated as the illegal movement of goods across the border exists since the emergence of trade and the introduction of customs duties, various restrictions on its import and distribution. The motives for smuggling may be the desire for profit, the undermining of the economy and the political foundations of the existing state. For effective disorganization of smuggling activities, it is proposed to reduce the efficiency of smuggling flow, which is achieved by complicating the receipt of goods and their confiscation on the way to the consumer; reduction of demand due to detection of drug addicts and control of places of purchase of narcotic substances, reduction of inflow of new consumers.
Калиновський, В. Б. Нові підходи в організації боротьби з контрабандою наркотиків / В. Б. Калиновський, Г. М. Штанько // Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2003.- Вип. 22.- С. 7 - 11
Keywords: боротьба з контрабандою; борьба с контрабандой; організована злочинність; организованная преступность; боротьба з незаконним обігом наркотичних речовин; борьба с незаконным оборотом наркотических веществ; наркоманія; наркомания; торгівля наркотичними речовинами; торговля наркотическими веществами; військові конфлікти; военные конфликты; боротьба зі злочинністю; борьба с преступностью