Юридична відповідальність працівників органів внутрішніх справ України - Солдатова, В. Д.; Soldatova, V. D. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 6, т. 2. - С. 210-214, 2018)
Досліджено сутність юридичної відповідальності працівників органів внутрішніх справ України. Розкрито різні підходи до розуміння змісту юридичної відповідальності. Підкреслено, що юридична відповідальність єдина, але має дві форми реалізації: державно-примусову (негативну) та добровільну (позитивну), а також виокремлено її ознаки.

The article investigates the essence of legal responsibility of employees of internal Affairs bodies of Ukraine. The author reveals different approaches to understanding the content of legal responsibility. It is emphasized that legal responsibility is uniform, but has two forms of implementation: state-compulsory (negative) and voluntary (positive), and its features are highlighted.

Исследована сущность юридической ответственности работников органов внутренних дел Украины. Раскрыты различные подходы к пониманию содержания юридической ответственности. Подчеркнуто, что юридическая ответственность едина, но имеет две формы реализации: государственно-принудительную (негативную) и добровольную (позитивную), а также выделены ее признаки.
Keywords: органи внутрішніх справ; юридична відповідальність; режим законності; забезпечення правопорядку; Internal Affairs bodies; juridical (legal) responsibility; rule of law; law enforcement; органы внутренних дел; юридическая ответственность; режим законности; обеспечение правопорядка