Судова система і кримінально-процесуальні аспекти проваджень у кримінальних справах в УРСР у післявоєнний період (1945–1958 роки) - Герус, М. М.; Herus, M. M. (Прикарпатський юридичний вісник. – 2018. – Вип. 4 (25), т. 1. – С. 7-10, 2018)
Наукова стаття присвячена дослідженню судової системи, а також особливостей кримінально-процесуальних проваджень у кримінальних справах в УРСР у післявоєнний період (1945–1958 роки). У статті досліджено структуру судової гілки влади, особливості її функціонування та компетенції, освітлено вплив органів виконавчої влади на процес формування судового корпусу, а також здійснення правосуддя. Обґрунтовано загальні тенденції кримінально-процесуальних проваджень у післявоєнний період.

The scientific article is devoted to the investigation of the judicial system, as well as features of criminal procedural proceedings in criminal cases in the Ukrainian SSR in the postwar period (1945–1958). The article deals with the structure of the judicial branch of power, the peculiarities of its functioning and competence, and the influence of the executive authorities on the process of formation of the judicial corps, as well as the implementation of justice. The general tendencies of criminal procedure proceedings in the post-war period are substantiated.

Научная статья посвящена исследованию судебной системы, а также особенностей уголовно-процессуальных производств по уголовным делам в УССР в послевоенный период (1945–1958 годы). В статье исследована структура судебной ветви власти, особенности ее функционирования и компетенции, освещено влияние органов исполнительной власти на процесс формирования судебного корпуса, а также осуществление правосудия. Обоснованы общие тенденции уголовно-процессуальных производств в послевоенный период.
The judicial system and the criminal procedure aspects of criminal proceedings in the Ukrainian SSR in the postwar period (1945–1958)
Судебная система и уголовно-процессуальные аспекты производства по уголовным делам в УССР в послевоенный период (1945–1958 годы)
Герус, М. М. Судова система і кримінально-процесуальні аспекти проваджень у кримінальних справах в УРСР у післявоєнний період (1945–1958 роки) / М. М. Герус // Прикарпатський юридичний вісник. – 2018. – Вип. 4 (25), т. 1. – С. 7-10.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Історія. History. История; судова система; судебная система; judiciary; кримінальне судочинство; уголовное судопроизводство; criminal proceedings; історико-правовий аналіз; историко-правовой анализ; historical and legal analysis; законодавство; законодательство; legislation; післявоєнний період; послевоенный период; post-war period