Особливості нормативно-правового забезпечення трансформації правової системи України в умовах асоціативного партнерства з Європейським Союзом - Шульга, А.М.; Shulga, A.M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7634-3665; Передерій, О. С.; Perederii, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4898-876X (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2018. - Вип. 25. - С. 152-155, 2018)
Наведено результати аналізу чинних в Україні нормативно-правових актів, положення яких забезпечують процеси трансформації правової системи України як асоційованого члена Європейського Союзу. Акцентовано увагу на недосконалостях нормативної регламентації здійснення модифікаційних змін правової системи України відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. Доведено наявність у системі законодавства України актів, які за своїм змістом об’єктивно є застарілими, оскільки не враховують сучасні потреби процесу зближення її правової системи з правовою системою ЄС, а також –негативний вплив такого виду актів на ефективність цього процесу.

Results of the analysis of the normative legal acts existing Ukraine which provisions provide processes of transformation of legal system of Ukraine as the associated member of the European Union are given in article. The attention is focused on imperfections of a standard regulation of implementation of modification changes oflegal system of Ukraine and the European Union. Existence in the system of the legislation of Ukraine of acts which according to the contents objectively are outdated as do not consider modern requirements of process of rapprochement of its legal system with the legal system of the EU is proved and also –negative impact of such acts on efficiency of this process.

Приведены результаты анализа действующих Украины нормативно-правовых актов, положения которых обеспечивают процессы трансформации правовой системы Украины как ассоциированного члена Европейского Союза. Акцентировано внимание на несовершенствах нормативной регламентации осуществления модификационных изменений правовой системы Украины и Европейского Союза. Доказано наличие в системе законодательства Украины актов, которые по своему содержанию объективно являются устаревшими, так как не учитывают современные потребности процесса сближения ее правовой системы с правовой системой ЕС, а также–негативное влияние такого рода актов на эффективность данного процесса.
Шульга, А. М. Особливості нормативно-правового забезпечення трансформації правової системи України в умовах асоціативного партнерства з Європейським Союзом / Шульга А. М., Передерій О. С. // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2018. - Вип. 25. - С. 152-155.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Міжнародне право .International Law. Международное право; нормативно-правове забезпечення; regulatory and legal support; нормативно-правовое обеспечение; правова система; legal system; правовая система; Європейський Союз; European Union; Европейский Союз; Угода про асоціацію; Соглашение об ассоциации; Agreement about association; європейська інтеграція; European integration; европейская интеграция