Щодо визначення помилки у правовій природі правочину. - Бахаєва, А. С. (Проблеми вдосконалення приватноправових механізмів набуття,передачі,здійснення та захисту субєктивних цивільних прав: матеріали круглого столу, присвяч. памяті проф. Чингізхана Нуфатовича Азімова(18 груд. 2015 р.).-Харків,2016. С.266-269., 2015)
Автором розглянуті різні підходи до рузуміння сутності та характеристики правової природи правочину, вчиненого під впливом помилки та зроблено висновок про те, що помилка щодо правової природи правочину може бути підставою для визнання його недійсним лише у разі, якщо в суді буде доведено та встановлено факт хибних уявлень сторони щодо сутності, основних юридичних характеристи правочину та інших істотних умов вчиненого правочину., що підтверджують неправильне формування волі однієї чи обох сторін, а отже і її неправильне, помилкове спрямування на досягнення певного результату.
Бахаєва А. С. Щодо визначення помилки у правовій природі правочину.Проблеми вдосконалення приватноправових механізмів набуття,передачі,здійснення та захисту субєктивних цивільних прав: матеріали круглого столу, присвяч. памяті проф. Чингізхана Нуфатовича Азімова(18 груд. 2015 р.).-Харків,2016. С.266-269.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Україна. Ukraine. Украина