Захист прав і законних інтересів потерпілого у кримінальному провадженні : монографія - Абламський, С. Є.; Ablamskyi, S. Ye.; Абламський Сергій Євгенович; Олександр Юхно (Харків : Панов, 2015. – 240 с., 2015)
Монографія присвячена комплексному вивченню теоретичних, законодавчих і прикладних питань, пов’язаних із захистом прав та законних інтересів потерпілого у кримінальному провадженні. У роботі розглянуто правове положення потерпілого у кримінальному провадженні, проаналізовано правовий механізм захисту його прав та законних інтересів як учасника кримінального провадження. На підставі проведеного дослідження виявлено пов’язані з цим проблеми та запропоновані можливі шляхи вдосконалення чинного кримінального процесуального законодавства України в частині піднятого питання. Розраховано на науковців, юристів-практиків, викладачів, ад’юнктів і студентів вищих навчальних закладів, а також усіх, що цікавиться новітніми тенденціями розвитку сучасної юриспруденції у дослідженому напрямі.

The monograph is devoted to a comprehensive study of theoretical, legislative and applied issues related to the protection of the rights and legitimate interests of the victim in criminal proceedings. The legal position of the victim in criminal proceedings is considered in the work, the legal mechanism of protection of his rights and lawful interests as a participant in criminal proceedings is analyzed. On the basis of the conducted research the connected problems are revealed and possible ways of improvement of the current criminal procedural legislation of Ukraine in the part of the raised question are offered. Designed for researchers, legal practitioners, teachers, associate professors and students of higher education, and also everyone who is interested in the latest trends in the development of modern jurisprudence in the research area.

Монография посвящена комплексному изучению теоретических, законодательных и прикладных вопросов, связанных с защитой прав и законных интересов потерпевшего в уголовном производстве. В работе рассмотрено правовое положение потерпевшего в уголовном производстве, проанализирован правовой механизм защиты его прав и законных интересов как участника уголовного производства. На основании проведенного исследования выявлены связанные с этим проблемы и предложены возможные пути усовершенствования действующего уголовного процессуального законодательства Украины в части поднятого вопроса. Рассчитано на ученых, практикующих юристов, преподавателей, адъюнктов и студентов высших учебных заведений, а также всех, кто интересуется новейшими тенденциями развития современной юриспруденции в исследованном направлении.
монографія
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Україна; Монографії. Monographs; Monographs; кримінальне провадження; потерпілий; учасники кримінального провадження; процесуальний статус потерпілого; досудове розслідування; уголовное производство; пострадавшие; участники уголовного судопроизводства; процессуальный статус потерпевшего; досудебное расследование; pre-trial investigation; criminal proceedings; victim; participants in criminal proceedings; procedural status of the victim; Ukraine