Topical issues of the security and defence sector development - Kutuzov, M. O.; Кутузов, М. О. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 144-145, 2025)
Розглянуто основні тенденції розвитку сектору безпеки та оборони на основі закордонного досвіду, зокрема з акцентом на НАТО, Європейський Союз та провідні національні стратегії. Підкреслено важливість адаптивних політик та міжнародної співпраці для забезпечення ефективних оборонних механізмів.

The main trends in the development of the security and defense sector are examined based on foreign experience, in particular with an emphasis on NATO, the European Union and leading national strategies. The importance of adaptive policies and international cooperation to ensure effective defense mechanisms is emphasized.
Keywords: сектор безпеки і оборони; НАТО; Європейський Союз; міжнародна співпраця; security and defense sector; NATO; European Union; international cooperation