Психологічні особливості життєстійкості чоловіків, позбавлених волі - Сидоренко, А.Ю.; Sydorenko, A.Iu. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 185-187, 2023)
Досліджено особливості життєстійкості чоловіків, засуджених до позбавлення волі. Наголошено, що особи, які вчинили менш тяжкі злочини, виявляють вищий рівень життєстійкості в умовах обмеженості та невизначеності. Це може свідчити про їхню здатність адаптуватися до викликів, використовуючи внутрішні ресурси та адекватні стратегії для подолання труднощів.

Peculiarities of vitality of men sentenced to imprisonment were studied. It is emphasized that persons who have committed less serious crimes show a higher level of resilience in conditions of limitation and uncertainty. This may indicate their ability to adapt to challenges by using internal resources and adequate coping strategies.

Исследованы особенности жизнестойкости мужчин, приговоренных к лишению свободы. Отмечено, что лица, совершившие менее тяжкие преступления, проявляют более высокий уровень жизнестойкости в условиях ограниченности и неопределенности. Это может свидетельствовать об их способности адаптироваться к вызовам, используя внутренние ресурсы и адекватные стратегии для преодоления трудностей.
Keywords: життєстійкість; психологічні особливості; засуджені до позбавлення волі; чоловіки; жизнестойкость; психологические особенности; осужденные к лишению свободы; vitality; psychological characteristics; men deprived of freedom