Розвиток цивільного процесуального права в Австрії, Пруссії та Франції в період Нового часу - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право. – 2019. – Вип. 54. – С. 29-33, 2019)
Стаття присвячена дослідженню розвитку цивільного процесуального права в Австрії, Пруссії та Франції в період Нового часу. Проаналізовано цивільний процес національних правових систем цих країн, охарактеризовано теоретичні підходи й погляди на процедуру відправлення правосуддя в цивільних справах. Розглянуто процес кодифікації цивільного процесуального законодавства в країнах континентальної Європи.

The article is devoted to the study of the development of civil procedural law in Austria, Prussia and France in the New Age. The civil process of the national legal systems of these countries is analyzed, the theoretical approaches and views on the procedure for the administration of justice in civil cases are described. The process of codification of civil procedural legislation in the countries ofcontinental Europe is considered.

Статья посвящена исследованию развития гражданского процессуального права в Австрии, Пруссии и Франции в период Нового времени. Проанализирован гражданский процесс национальных правовых систем этих стран, охарактеризованы теоретические подходы и взгляды на процедуру отправления правосудия по гражданским делам. Рассмотрен процесс кодификации гражданского процессуального законодательства в странах континентальной Европы.
Civil protection law development in Austria, Prussion and France in a New Time
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; процесуальні норми; Новий час; процесуальне право; цивільний процесуальний кодекс; судовий процес; цивільне судочинство; правова система; правосуддя у цивільних справах; Австрія; Пруссія; Франція; Австрия; Пруссия; Франция; Austria; Prussion; France; Новое время; процессуальное право; гражданский процессуальный кодекс; судебный процесс; гражданское судопроизводство; New time; procedural law; civil procedural code; litigation; civil justice