Правові та організаційні засади запобігання і протидії домашньому насильству в Україні в умовах воєнного стану та перспективи їх удосконалення : науково-методичні рекомендації - Сиромятнікова, М. С.; Syromiatnikova, M. S. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
У науково-методичних рекомендаціях досліджено правові та організаційні засади запобігання і протидії домашньому насильству, оптимізація законодавчого забезпечення протидії домашньому насильству з урахуванням сучасних соціальних реалій і зближення національної правової системи з правовою системою Європейського Союзу.

The scientific and methodological recommendations examine the legal and organizational principles of preventing and countering domestic violence, optimizing the legislative support for countering domestic violence, taking into account modern social realities and the convergence of the national legal system with the legal system of the European Union.

В научно-методических рекомендациях исследованы правовые и организационные основы предотвращения и противодействия домашнему насилию, оптимизация законодательного обеспечения противодействия домашнему насилию с учетом современных социальных реалий и сближение национальной правовой системы с правовой системой Европейского Союза.
Keywords: домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; Україна; організаційні засади; запобігання і протидії домашньому насильству; organizational principles; prevention and countermeasures against domestic violence; предотвращения и противодействия домашнему насилию