Лояльність персоналу організації: підходи до визначення - Бутиліна, О. В.; Butylina, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3943-4098 (SOCIOПРОСТІР: міждисциплінар. електрон. зб. наук. пр. з соціології та соціальної роботи / Харків. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна. – Харків, 2017. – № 6. – С. 21-24, 2017)
Стаття присвячена аналізу феномена лояльності персоналу організації. Авторка застосовує положення теорії обміну та теорії очікувань для визначення сутності та складових лояльності персоналу. Розглядаються емоційні, раціональні та поведінкові компоненти лояльності. Лояльність є соціальною характеристикою організації. Це дозволило пояснити деякі моделі лояльності персоналу.

The article is devoted to the analysis of phenomenon of loyalty of the organization’s personnel. The author uses the theory of exchange and expectations theory to determine the essence and components of staff loyalty. The emotional, rational and behavioral components are considered. Loyalty is a social characteristic of the organization. This allowed to explain some models of staff loyalty.

Статья посвящена анализу феномена лояльности персонала организации. Автор использует положения теории обмена и теории ожиданий для определения сущности и составляющих лояльности персонала. Рассматриваются эмоциональные, рациональные и поведенческие компоненты лояльности. Лояльность является социальной характеристикой организации. Это позволило объяснить некоторые модели лояльности персонала.
Бутиліна О. В. Лояльність персоналу організації: підходи до визначення[Електронний ресурс] / Бутиліна О. В. // SOCIOПРОСТІР: міждисциплінар. електрон. зб. наук. пр. з соціології та соціальної роботи / Харків. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна. – Харків, 2017. – № 6. – С. 21-24. - Режим доступу: http://periodicals.karazin.ua/socioprostir/article/view/8413
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; лояльність персоналу; організація; теорія очікувань; теорія обміну; staff loyalty; organization; expectations theory; theory of exchange; лояльность персонала; организация; теория ожиданий; теория обмена