Правова культура поліцейських: підходи до її формування у процесі професійної підготовки - Шкаровський, О. С.; Shkarovskyi, O. S. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VIII Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 24 лист. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 72-73, 2023)
Доведено, що правова культура поліцейських є комплексним явищем, яке охоплює різні аспекти правової освіти, етики, моральних цінностей та професійної відповідальності. Її формування у процесі професійної підготовки вимагає системного підходу, що включає не лише традиційні навчальні методи, але й інноваційні технології, які відповідають вимогам сучасного суспільства.

It has been proven that the legal culture of police officers is a complex phenomenon that covers various aspects of legal education, ethics, moral values ​​and professional responsibility. Its formation in the process of professional training requires a systematic approach, which includes not only traditional educational methods, but also innovative technologies that meet the requirements of modern society.

Доказано, что правовая культура полицейских является комплексным явлением, охватывающим различные аспекты правового образования, этики, нравственных ценностей и профессиональной ответственности. Ее формирование в процессе профессиональной подготовки требует системного подхода, включающего не только традиционные обучающие методы, но и инновационные технологии, отвечающие требованиям современного общества.
Keywords: професійна підготовка; поліцейські; правова культура; professional training; police officers; legal culture; профессиональная подготовка; полицейские; правовая культура