Щодо питання поняття замаху на кримінальне правопорушення та його види - Строк, Т. М.; Strok, T. M. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 168-171, 2024)
Розглянуто проблемні питання вироблення у правозастосовній діяльності уніфікованого підходу до розуміння замаху на кримінальне правопорушення.

Problematic issues of developing a unified approach in law enforcement activities are considered to the understanding of attempted criminal offence.

Рассмотрены проблемные вопросы выработки в правоприменительной деятельности унифицированного подхода к пониманию покушения на уголовное преступление.
Keywords: кримінальне правопорушення; criminal offence; уголовное правонарушение; замах на кримінальне правопорушення; attempt to commit a criminal offence; покушение на уголовное правонарушение; готування до кримінального правопорушення; preparation for a criminal offence; подготовка к уголовному правонарушению