Викладання гендерної тематики: мета, завдання, переваги та проблемні зони - Сашуріна, О. Ю.; Sashurina, O. Yu.; Olena Sashurina (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 1 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 160-162, 2023)
Зазначено, що вибіркові дисципліни професійної та практичної підготовки надають можливість більш повного забезпечення освітніх кваліфікаційних вимог на ринку праці, ефективного використання можливостей університету, здійснення поглибленої підготовки за спеціальностями та спеціалізаціями, що визначають характер майбутньої діяльності; сприяють академічній мобільності здобувачів вищої освіти та реалізації його освітніх інтересів.

It is noted that selective disciplines of professional and practical training provide an opportunity to more fully meet the educational qualification requirements in the labor market, to effectively use the university's capabilities, implementation of in-depth training in specialties and specializations that determine the nature of future activity; contribute to the academic mobility of students of higher education and the realization of their educational interests.
Keywords: вища освіта; higher education; высшее образование; освітній процес; educational process; образовательный процесс; викладання гендерної тематики; teaching gender topics; преподавание гендерной тематики