Протидія рейдерству як протиправному захопленню власності суб’єктів підприємницької діяльності - Попова, С. М.; Popova, S. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3958-4133; Тельний, М. А.; Telnyi, M. A. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 170-171, 2022)
Розглянуто негативні чинники, що впливають на дестабілізацію економічного стану України. Зазначено, що вплив пандемії COVID-19, нестабільна політична ситуація, і, нарешті, війна, яку розв’язала Російська Федерація на території нашої держави проти українського народу, призвели до високого рівня тінізації економіки, порушення прав власників підприємств шляхом рейдерства та недоброчесної конкуренції, погіршенню криміногенної ситуації країни в цілому.

Negative factors affecting the destabilization of the economic state of Ukraine are considered. It was noted that the impact of the COVID-19 pandemic, the unstable political situation, and, finally, the war that the Russian Federation unleashed on the territory of our state against the Ukrainian people, led to a high level of shadowing of the economy, violation of the rights of business owners through raiding and unfair competition, deterioration of the criminogenic situation of the country as a whole.

Рассмотрены негативные факторы, влияющие на дестабилизацию экономического положения Украины. Отмечено, что влияние пандемии COVID-19, нестабильная политическая ситуация, и, наконец, война, развязанная Российской Федерацией на территории нашего государства против украинского народа, привели к высокому уровню тенизации экономики, нарушению прав собственников предприятий путем рейдерства и неблагополучной конкуренции, ухудшению криминогенной ситуации страны в целом.
Попова, С. М. Протидія рейдерству як протиправному захопленню власності суб’єктів підприємницької діяльності / Світлана Миколаївна Попова, Максим Андрійович Тельний // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця, 2022. – С. 170-171.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; рейдерство; raiding; протидія рейдерським захопленням; opposition to raider capture; противодействие рейдерским захватам; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование