Міжнародні економічні відносини, їх форми та характерні особливості - Носач, І. В.; Nosach, І. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0637-7840 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 871-873., 2022)
Зазначено, що предметом міжнародної торгівлі виступають різноманітні товари та послуги, а її суб’єкти функціонують у різних країнах. Тому, у сучасних умовах лише активна співпраця в міжнародній торгівлі може вивести країну в число розвинутих, дати можливість використовувати досягнення науково-технічного прогресу, а також забезпечити гідній рівень життя населення. Отмечено, что предметом международной торговли выступают разнообразные товары и услуги, а ее субъекты функционируют в разных странах. Поэтому в современных условиях только активное сотрудничество в международной торговле может вывести страну в число развитых, дать возможность использовать достижения научно-технического прогресса, а также обеспечить достойный уровень жизни населения. It is noted that the subject of international trade is a variety of goods and services, and its subjects operate in different countries. Therefore, in modern conditions, only active cooperation in international trade can bring the country into the ranks of developed countries, make it possible to use the achievements of scientific and technological progress, and also ensure a decent standard of living for the population.
Носач І. В. Міжнародні економічні відносини, їх форми та характерні особливості / І. В. Носач / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 871-873.
Keywords: Економіка. Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономика. Экономические науки. Экономическая безопасность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; міжнародні економічні відносини; международные экономические отношения; international economic relations; особливості національної економіки; особенности национальной экономики; features of the national economy; макрорівень; макроуровень; macro level; наднаціональний рівень; наднациональный уровень; supranational level; міжнародна торгівля; международная торговля; international trade; міжнародна міграція капіталу; международная миграция капитала; international capital migration; вивезення капіталу; вывоз капитала; export of capital; міграції робочої сили; миграции рабочей силы; labor migration