Окремі аспекти призначення та проведення судових експертиз в ході розслідування кримінальних правопорушень, що вчиняються у сфері виробництва споживчих товарів - Пчолкін, В. Д.; Pcholkin, V. D.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3379-5036; Мурадли, А. І.; Muradly, A. I. (Теоретичні та прикладні проблеми судової експертизи і криміналістики : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 вер. 2022 р.). – Харків: НДІ ППСН, 2022. – С. 26-29, 2022)
Встановлено, що в розслідуванні кримінальних правопорушень, що вчиняються при виробництві споживчих товарів, важливу роль відіграють судові експертизи. Це обумовлено необхідністю застосування спеціальних знань при роз’ясненні певних питань, що мають значення у кримінальному провадженні. Зазначено, що слідчі повинні враховувати специфіку виробництва, яка дозволяє використовувати окремим працівникам у корисливих цілях недоліки, що мають місце в технології виробничого процесу та у системі документального обліку.

It has been established that in the investigation of criminal offenses committed during the production of consumer goods, forensic examinations play an important role. This is due to the need to apply special knowledge when clarifying certain issues that are important in criminal proceedings. It is noted that the investigators should take into account the specifics of production, which allows individual employees to use the shortcomings in the technology of the production process and in the document accounting system for selfish purposes.

Установлено, что в расследовании уголовных правонарушений, совершаемых при производстве потребительских товаров, немаловажную роль играют судебные экспертизы. Это обусловлено необходимостью применения специальных знаний при разъяснении определенных вопросов, имеющих значение в уголовном производстве. Следователи должны учитывать специфику производства, позволяющую использовать отдельным работникам в корыстных целях недостатки, имеющие место в технологии производственного процесса и в системе документального учета.
Пчолкін, В. Д. Окремі аспекти призначення та проведення судових експертиз в ході розслідування кримінальних правопорушень, що вчиняються у сфері виробництва споживчих товарів / Валерій Дмитрович Пчолкін, Айтадж Ідріскизи Мурадли // Теоретичні та прикладні проблеми судової експертизи і криміналістики : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 вер. 2022 р.) / Харк. НДЕКЦ МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, НДІ публ. політики і соц. наук. – Харків: НДІ ППСН, 2022. – С. 26-29.
Пчолкін, В. Д., & Мурадли, А. І. (2022). Окремі аспекти призначення та проведення судових експертиз в ході розслідування кримінальних правопорушень, що вчиняються у сфері виробництва споживчих товарів. Теоретичні та прикладні проблеми судової експертизи і криміналістики : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (Харків, 30 вер. 2022 р.), 26-29. вилучено із http://library.pp-ss.pro/index.php/ndippsn_202220930/article/view/pcholkin.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Україна. Ukraine. Украина; розслідування кримінальних правопорушень; investigation of criminal offences; расследование уголовных правонарушений; виробництво споживчих товарів; production of consumer goods; производство потребительских товаров; спеціальні знання; special knowledge; специальные знания; судові експертизи; forensic examinations; судебные экспертизы