Повноваження органів внутрішніх справ України як суб’єкта забезпечення правопорядку в регіоні - Прокопенко, О. Ю.; Prokopenko, O. Y. (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Юриспруденція. - 2014. - № 12, т. 1. - С. 112-115, 2014)
Досліджено бачення науковців щодо питання визначення сутності основних термінів: «повноваження», «права» та «обов’язки». На основі чинного правового поля окреслено перелік прав та обов’язків органів внутрішніх справ як суб’єкта забезпечення правопорядку в регіоні.

The article is based on investigation of views of researchers abbout the issue of determining the nature of key terms “powers”, “rights” and “duties”. Based on the current legal framework, the author outlines a list of rights and obligations of the internal affairs agencies as a subject of administration of justice in the region.

В статье с учетом цели исследовано видение ученых по вопросу определения сущности основных терминов: «полномочия», «права» и «обязанности». На основе действующего правового поля обозначен перечень прав и обязанностей органов внутренних дел как субъекта обеспечения правопорядка в регионе.
Powers of internal affairs agencies of Ukraine as a subject of administration of justice in the region
Полномочия органов внутренних дел Украины как субъекта обеспечения правопорядка в регионе
Keywords: органи внутрішніх справ; internal affairs agencies; органы внутренних дел; повноваження; powers; полномочия; права; rights; обов’язки; duties; обязанности; правопорядок; law and order