Методика розслідування захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника : дисертація - Прокопенко, О.Ю.; Prokopenko, O.Yu. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У дисертації на основі теоретичного узагальнення й аналізу еппіричної бази розроблено окрему криміналістичну методикурозслідування захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника.Проведено аналіз теоретичних напрацювань і сформульовано науково обґрунтовані висновки завдяки комплексному використанню загальнонаукових і спеціальних методів.

The dissertation, based on a theoretical generalization and analysis of the empirical base, developed a separate forensic methodology for investigating the capture of a representative of the government or a law enforcement officer as a hostage. An analysis of theoretical developments was carried out and scientifically based conclusions were formulated thanks to the complex use of general scientific and special methods.

В диссертации на основе теоретического обобщения и анализа эпипирической базы разработана отдельная криминалистическая методика расследования захвата представителя власти или работника правоохранительного органа как заложника. Проведен анализ теоретических наработок и сформулированы научно обоснованные выводы благодаря комплексному использованию общенаучных и специальных методов.
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника; захоплення заручника; криміналістика; методика розслідування; заручник; hostage taking; investigation method; criminalistics; Ukraine; захват заложника; методика расследования; криминалистика; Украина