Методологічні основи питань розслідування захоплення заручників - Вигівський, І. М.; Vyhivskyi, I. M. (Юридична наука. - 2019. - № 4 (94). - С. 260-269, 2019)
Висвітлено методологію дослідження питань розслідування захоплення заручників. Визначено методологічні засади розслідування захоплення заручників, які ґрунтуються на загальних положеннях методології наукового дослідження, ураховують спеціальні прийоми реалізації окремих методів, пристосовані до цілей науки криміналістики та призначені для виконання завдань дослідження.

The scientific article is devoted to the coverage of the methodology of research on the investigation of hostage-taking. The methodological principles of hostage-taking investigation are determined, which are based on the general provisions of scientific research methodology, take into account special methods of implementation of certain methods, adapted to the goals of criminology and designed to perform research tasks.

Освещена методология исследования вопросов расследования захвата заложников. Определены методологические основы расследования захвата заложников, которые основываются на общих положениях методологии научного исследования, учитывают специальные приемы реализации отдельных методов, приспособленные к целям науки криминалистики и предназначенные для выполнения задач исследования.
Methodological bases of questions of investigation of hostage-taking
Методологические основы вопросов расследования захвата заложников
Вигівський, І. М. Методологічні основи питань розслідування захоплення заручників / Вигівський І. М. // Юридична наука. - 2019. - № 4 (94). - С. 260-269.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; захоплення заручників; hostage taking; захват заложников; розслідування захоплення заручників; hostage taking investigation; расследование захвата заложников; методологія; methodology; методология