Проблеми обмеження свободи заповіту у спадковому праві України - Кухарєв, О. Є.; Kukharev, O. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2086-9179 (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2017. – Вип. 6, т. 1. – С. 75-78, 2017)
Стаття присвячена дослідженню проблеми обмеження свободи заповіту в спадковому праві України. Обґрунтовано, що до обставин, які обмежують свободу заповіту, належать: закритий перелік видів заповіту, правило про обов’язкову частку у спадщині та вичерпний перелік заповідальних розпоряджень. Наголошується на тому, що заповідач не може встановити в заповіті речове право, не визначене у цивільному законодавстві.

The article studies the limitations of will freedom in the inheritance law of Ukraine. It is grounded that the circumstances that limit will freedom include the exhaustive list of will types, the rule of compulsory share of inheritance, and the exhaustive list of will dispositions. It is emphasized that a testator cannot establish property law not defined by the civil legislation.

Статья посвящена исследованию проблемы ограничения свободы завещания в наследственном праве Украины. Обосновано, что к обстоятельствам, которые ограничивают свободу завещания, относятся: закрытый перечень видов завещания, правило об обязательной доле в наследстве и исчерпывающий перечень завещательных распоряжений. Отмечается, что завещатель не может устанавливать в завещании вещное право, прямо не закрепленное в гражданском законодательстве.
The issues of limitations of will freedom in the Inheritance law of Ukraine
Кухарєв О. Є. Проблеми обмеження свободи заповіту у спадковому праві України / Кухарєв О. Є. // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2017. – Вип. 6, т. 1. – С. 75-78.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Спадкове право. Inheritance law. Наследственное право; спадкування; заповіт; заповідальні розпорядження; свобода заповіту; обмеження свободи заповіту; наследование; завещание; завещательные распоряжения; свобода завещания; ограничение свободы завещания; succession; will; will dispositions; willfreedom; limitations of will freedom