Принципи участі громадян України у виборах та референдумах - Бакумов, О. С.; Bakumov, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4003-1974 (Право України. – 2012. – № 3-4. – С. 504–510, 2012)
У статті автор обґрунтовує свої погляди щодо розуміння принципів участі громадян України у виборах та референдумах. Послідовно проаналізовано принципи вільних виборів та загального, рівного, прямого виборчого права й таємного голосування. Самі принципи інтерпретуються як керівні засади участі громадян у виборах та референдумах.

In the article the author’s view of principles of participation of the Ukrainian citizens’ participation in elections and referendums is given. The principles of the free elections and of general, equal and direct electoral rights and secret voting are analyzed. The principles themselves are interpreted as the key ideas of the citizens' participation in elections and referendums.

В статье автор обосновывает свои взгляды относительно понимания принципов участия граждан Украины в выборах и референдумах. Последовательно проанализированы принципы свободных выборов и всеобщего, равного, прямого избирательного права и тайного голосования. Сами принципы интерпретируются как основы участия граждан в выборах и референдумах.
Принципы участия граждан Украины в выборах и референдумах
Principles of Participation of Ukrainian Citizens in Elections and Referendums
Бакумов О. С. Принципи участі громадян України у виборах та референдумах / О. С. Бакумов // Право України. – 2012. – № 3-4. – С. 504–510.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; безпосередня демократія; вибори; референдуми; виборче право; правові принципи; непосредственная демократия; выборы; референдумы; избирательное право; правовые принципы; direct democracy; elections; referendums; electoral rights; legal principles