До сутності кар’єрного зростання як фактора стимулювання державної служби та служби у правоохоронних органах - Юзишен, М. С.; Yuzyshen, M. S. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 1 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 86-88, 2023)
Відзначено, що під кар’єрним зростанням державних службовців слід розуміти їх переведення на вищі посади, підвищення їх кваліфікації та розмірів оплати праці. З метою задоволення державних інтересів та підвищення ефективності діяльності державних та правоохоронних органів існує доцільність у забезпеченні якісного управління та планування кар’єри державних службовців та службовців правоохоронних органів.

It was noted that the career growth of civil servants should be understood as their transfer to higher positions, improvement of their qualifications and salary. In order to satisfy state interests and improve the efficiency of activities state and law enforcement bodies, there is expediency in ensuring quality management and career planning of civil servants and law enforcement officers.

Отмечено, что под карьерным ростом государственных служащих следует понимать их перевод на высшие должности, повышение квалификации и размеров оплаты труда. С целью удовлетворения государственных интересов и повышения эффективности деятельности государственных и правоохранительных органов, существует целесообразность в обеспечении качественного управления и планирования карьеры государственных служащих и служащих правоохранительных органов.
Keywords: кар’єрне зростання; career growth; карьерный рост; трудова діяльність; employment; трудовая деятельность; державні службовці; government officials; государственные служащие; службовці правоохоронних органів; law enforcement officials; служащие правоохранительных органов