Порушення мовних норм у щоденнику практики курсанта-правоохоронця - Єльнікова, Н. І.; Yelnikova, N. I. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 1 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 140-142, 2023)
Наголошено, що оформлення практики курсанта-правоохоронця визначає рівень підготовки майбутнього поліцейського в професійній діяльності, поглиблює здобуті теоретичні знання, демонструє набуті практичні навички для розв’язання спеціальних завдань. Щоденник як документ повинен відповідати не лише загальним правилам розташування реквізитів, а й винятковій значущості мовленнєвого оформлення документа загалом, адже текст такого документа є підтвердженням професійної компетенції спеціаліста-правоохоронця.

It is emphasized that the registration of law enforcement cadet practice determines the level of training of the future police officer in professional activity, deepens the acquired theoretical knowledge knowledge, demonstrates acquired practical skills for solving special tasks. A diary as a document must comply not only with the general rules of location requisites, but also the exceptional significance of the speech design of the document in general, because the text of such a document is a confirmation of the professional competence of a law enforcement officer.

Отмечено, что оформление практики курсанта-правоохранителя определяет уровень подготовки будущего полицейского в профессиональной деятельности, углубляет добытые теоретические знания, демонстрирует приобретенные практические навыки для решения специальных задач. Дневник как документ должен соответствовать не только общим правилам расположения реквизитов, но и исключительной значимости речевого оформления документа в целом, ведь текст такого документа является подтверждением профессиональной компетенции специалиста правоохранителя.
Keywords: документ; document; документна лінгвістика; documentary linguistics; документная лингвистика; щоденник практики; practice diary; дневник практики; language norms; языковые нормы; курсанти; cadets; курсанты