Особливості індивідуально-особистісних конструктів, які опосередковують уявлення про образ проститутки у неповнолітніх дівчат - Бондаренко, Л. О.; Bondarenko, L. O. (Вісник Національного університету оборони України. - 2014. - Вип. 2 (39). - С. 182-186, 2014)
Стаття присвячена проблемі вивчення індивідуально-особистісних конструктів, які відбивають сприйняття образу проститутки у неповнолітніх дівчат, та опосередковують особливості сприйняття при аналізі особистісного сенсу досліджуваних понять. Виявлено, що соціально-психологічні уявлення дівчат про проституцію, зокрема про особистість проститутки, не відповідають об’єктивній дійсності сексбізнесу. Наголошено на необхідності більш детального дослідження соціально-психологічних уявлень щодо проституції перш за все серед неповнолітніх, з метою подальшої розробки психокорекційних програм спрямованих на попередження залучення дітей до проституції.

The paper is devoted to the study of individual - personal constructs of perception of an image of a prostitute of underage girls and mediating features in analysis of personal sense of concepts being studied. There were revealed that socio - psychological representations of girls on prostitution, in particular the personality of a prostitute, did not correspond to the objective reality of sex-business. The need for more detailed research of the socio - psychological representations about prostitution, especially among minors, is noticed with the further aim of working out of programs of psychological correction aimed at preventing the involvement of children in prostitution.

Статья посвящена проблеме изучения особенностей индивидуально-личностных конструктов, отражающих восприятие образа проститутки у несовершеннолетних девушек, и опосредующих особенности восприятия при анализе личностного смысла изучаемых понятий. Выявлено, что социально - психологические представления девушек о проституции, в частности о личности проститутки, не соответствуют объективной действительности секс-бизнеса. Отмечена необходимость более детального исследования социально-психологических представлений о проституции, прежде всего среди несовершеннолетних, с целью дальнейшей разработки психокоррекционных программ направленных на предупреждение вовлечения детей в проституцию.
Features of individual - personal constructs of perception of an image of a prostitute of underage girls
Keywords: індивідуально-особистісні конструкти; неповнолітні дівчата; образ проститутки; секс-бізнес; соціально-психологічні уявлення; individual - personal constructs; sex - business; socio-psychological representations; image of prostitutes; underage girls; индивидуально-личностные конструкты; несовершеннолетние девушки; образ проститутки; секс-бизнес; социально-психологические представления