Політична еліта та політична свідомість громадян в умовах демократичної трансформації пострадянської України - Матета, О. А.; Mateta, О. А.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3087-9832 (Вісник Львівського університету. Серія філос.- політолог. студії. 2019. Випуск 22, c. 166-173, 2019)
У статті розглянуто проблеми демократичної трансформації українського суспільства. Проаналізовано сучасний стан політичної свідомості українських громадян. Охарактеризовано еволюцію політичної еліти з 90-х рр. ХХ ст. і її сучасний стан в Україні. Встановлено взаємозв’язок між процесами формування політичної еліти та політичної свідомості громадян в умовах демократичної трансформації пострадянської України. The article deals with the problems of democratic transformation of Ukrainian society. The present state of political consciousness of Ukrainian citizens is analyzed. The evolution of the political elite from the 90s of the twentieth century has been characterized and its current state in Ukraine. The relationship between the processes of formation of political elite and political consciousness of citizens in the conditions of post-Soviet Ukraine democratic transformation is established. В статье рассмотрены проблемы демократической трансформации украинского общества. Проанализировано современное состояние политического сознания украинских граждан. Охарактеризировано эволюцию политической элиты в 90-х гг. ХХ века и ее современное состояние в Украине. Установлена взаимосвязь между процессами формирования политической элиты и политического сознания граждан в условиях демократической трансформации постсоветской Украины.
Рolitical elite and citizens political knowledgein conditions of democratic transformation of post-soviet Ukraine
Матета О.А. Політична еліта та політична свідомість громадян в умовах демократичної трансформації пострадянської України [Електронний ресурс]. / О.А. Матета // Вісник Львівського університету. Серія філософсько-політологічні студії. - 2019. - Випуск 22. - С. 166-173.- Режим доступу: http://fps-visnyk.lnu.lviv.ua/archive/22_2019/26.pdf
Keywords: Політичні науки. Рolitical science. Политические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; політична еліта; політична свідомість; патерналізм; громадянське суспільство; фінансово-промислові групи; меритократія; политическая элита; политическое сознание; демократическая трансформация; патернализм; гражданское общество; финансово-промышленные группы; меритократия; political elite; political consciousness; democratic transformation; paternalism; civil society; financial and industrial groups; meritocracy