Деякі питання вдосконалення правового регулювання адміністративної відповідальності за правопорушення на авіаційному транспорті - Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Оксана Брусакова (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 31 жовт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 15-16, 2023)
Наголошено, що з метою належного функціонування авіаційного транспорту державою встановлено численні загальнообовʼязкові правила, порушення яких є підставою для притягнення до адміністративної відповідальності, яка застосовується з метою спонукання фізичних та юридичних осіб до належного дотримання цих правил, забезпечення публічного порядку та безпеки на об’єктах цивільної авіації. Досліджено проблемні питання адміністративної відповідальності за такі правопорушення.

It is emphasized that for the purpose of the proper functioning of air transport, the state has established numerous mandatory rules, the violation of which is the basis for bringing to administrative responsibility, which is applied with the purpose of encouraging individuals and legal entities to properly comply with these rules, ensuring public order and safety at the objects of civil aviation The problematic issues of administrative responsibility for such offenses have been studied.

Отмечено, что с целью надлежащего функционирования авиационного транспорта государством установлены многочисленные общеобязательные правила, нарушение которых является основанием для привлечения к административной ответственности, применяемой с целью побуждения физических и юридических лиц к надлежащему соблюдению этих правил, обеспечению публичного порядка и безопасности на гражданских объектах авиации. Исследованы проблемные вопросы административной ответственности за такие правонарушения.
Keywords: правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; адміністративна відповідальність; administrative responsibility; административная ответственность; правопорушення; offense; правонарушение; авіаційний транспорт; air transport; авиационный транспорт