Кібербезпека і охорона здоров’я - Рященко, Д. С.; Riashchenko, D. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 450-451, 2023)
Зазначено, що кібербезпека особливо важлива в секторі охорони здоров’я для захисту критично важливої медичної інформації, такої як результати аналізів, діагнози та лікування. Якщо ці дані потраплять до рук зловмисників, це може поставити пацієнтів під загрозу, наприклад, позбавивши їх своєчасної та належної медичної допомоги. Щоб запобігти цим кіберзагрозам, необхідно впроваджувати заходи кібербезпеки, такі як шифрування даних, двофакторна автентифікація та антивірусний захист мереж і систем зберігання даних.

It is noted that cyber security is especially important in the healthcare sector to protect critical medical information such as test results, diagnoses and treatment. If this data gets to into the hands of attackers, it can put patients at risk, for example by depriving them of timely and appropriate medical care. In order to measures must be implemented to prevent these cyber threats cybersecurity, such as data encryption, two-factor authentication, and antivirus protection of networks and data storage systems.

Отмечено, что кибербезопасность особенно важна в секторе здравоохранения для защиты критически важной медицинской информации, такой как результаты анализов, диагнозы и лечения. Если эти данные попадут в рук злоумышленников это может поставить пациентов под угрозу, например, лишив их своевременной и должной медицинской помощи. Чтобы предотвратить эти киберугрозы, необходимо внедрять мероприятия кибербезопасности, такие как шифрование данных, двухфакторная аутентификация и антивирусная защита сетей и систем хранения данных.
Keywords: кібербезпека; cyber security; кибербезопасность; охорона здоров’я; health care; здравоохранение; захист медичної інформації; protection of medical information; защита медицинской информации