Порядок вирішення питань, пов'язаних із громадянством, як різновид юридичного процесу - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Лазарєв Віктор Вікторович (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2010. - № 2 (49). - С.111-120, 2010)
Досліджено питання визначення місця процедур з питань громадянства у теорії юридичного процесу. Звернуто увагу на поняття, види і ознаки юридичного процесу.

Problem concerning the place of procedures on citizenship problems in the theory of legal process is researched. Attention is paid to the notion, species and features of legal process.

Исследован вопрос относительно места процедур по вопросам гражданства в теории юридического процесса. Обращено внимание на понятие, виды и признаки юридического процесса.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; гражданство; громадянство; citizenship