Процесуальні аспекти поліцейських заходів при виявленні слідів кримінального правопорушення - Сичов, Р. В.; Sychov, S. O.; Єдин, Р. В.; Yedyn, R. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1224-0223 (Напрями реформування кримінального процесуального законодавства в Україні: зб. матеріалів науково-практичного семінару (м. Харків, 10 березня 2020 р.). - Харків, 2020. - С. 122-123., 2020)
Автор розглядає такий превентивний захід як поверхнева перевірка, який полягає у здійсненні візуального огляду особи, проведенні по поверхні вбрання особи рукою, спеціальним приладом або засобом, візуальним оглядом речі або транспортного засобу. Визначені проблемні питання як зі сторони законодавчого регулювання поліцейської діяльності з виявлення слідів кримінального правопорушення, так і правозастосування у цій сфері, з метою забезпечення прав і свобод людини, а також підвищення ефективності кримінального судочинства. The author considers such a preventive measure as a superficial inspection, which consists in carrying out a visual inspection of the person, conducted on the surface dressing of the face by hand, special device or means, visual inspection things or vehicle. Problematic issues have been identified legislative regulation of police activities to identify traces criminal offense and law enforcement in this area, in order to ensuring human rights and freedoms, as well as increasing efficiency criminal proceedings. Автор рассматривает такую превентивную меру как поверхностная проверка, которая заключается в осуществлении визуального осмотра лица, проведении по поверхности наряд лица рукой, специальным прибором или средством, визуальном осмотре вещи или транспортного средства. Определены проблемные вопросы как со стороны законодательного регулирования полицейской деятельности по выявлению следов как уголовного правонарушения, так и правоприменения в этой сфере, с целью обеспечения прав и свобод человека, а также повышения эффективности уголовного судопроизводства.
Сичов, Р. В. Процесуальні аспекти поліцейських заходів при виявленні слідів кримінального правопорушення / Сергій Олександрович Сичов, Руслан Вікторович Єдин // Напрями реформування кримінального процесуального законодавства в Україні : зб. матеріалів науково-практичного семінару (м. Харків, 10 березня 2020 р.) / МВС України; Харківський національний університет внутрішніх справ. Харків. 2020. – С. 122-123.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; поверхнева перевірка; surface inspection; поверхностная проверка; поліція; поліція; полиция; сліди кримінального правопорушення; traces of a criminal offense; следы уголовного правонарушения