Психологічний зміст організаційної складової професіограми дільничного інспектора міліції - Жданова, І. В.; Zhdanova , I. V.; Безчастна , Ю. В.; Bezchastna , Yu. V. (Вісник Національного університету оборони України. - 2012. - Вип. 4(29). - С. 149-153, 2012)
У статті проведено психологічний аналіз організаційної складової професіограми дільничного інспектора міліції, представлено результати дослідження особливостей вольового самоконтролю даної категорії працівників ОВС в залежності від стажу службової діяльності, зроблено висновки щодо необхідності цілеспрямованого розвитку здатності до самоконтролю в межах професійно-психологічної підготовки.

The article provides a psychological analysis of the organizational component professiogram police inspectors, the results of studies of the self-willed in this category of workers ATS depending on the length of performance, and draw conclusions about the need for a focused development of the ability to self-control in the psychological and vocational training.

В статье проведен психологический анализ организационной составляющей профессиограммы участкового инспектора милиции, представлены результаты исследования особенностей волевого самоконтроля данной категории работников ОВД в зависимости от стажа служебной деятельности, сделаны выводы о необходимости целенаправленного развития способности к самоконтролю в рамках профессионально-психологической подготовки.
Keywords: професіограма; дільничний інспектор міліції; професійно-психологічна підготовка; самоконтроль; вольова саморегуляція; professiograme; police district inspector; professional and psychological training; self control; volitional self-regulation; профессиограмма; участковый инспектор милиции; профессионально-психологическая подготовка; волевая саморегуляция