Система органів та установ із попередження і протидії злочинності неповнолітніх осіб (на матеріалах українських губерній у складі Російської імперії) - Стороженко, І. О.; Storozhenko, I. O. (Право і безпека. - 2020. - № 4 (79). - С. 92-96, 2020)
Досліджено функціональні особливості та правовий статус системи органів та установ із попередження і протидії злочинності неповнолітніх осіб на матеріалах українських губерній у складі Російської імперії. Проаналізовано та виокремлено особливості завдань і компетенції окремих органів та установ, діяльність яких була так чи інакше пов’язана із протидією злочинності неповнолітніх. Особливу увагу в зазначеному контексті приділено Міністерству внутрішніх справ, а також функціонуванню благодійних установ та організацій. The functional features and legal status of the system of bodies and institutions from prevention and counteraction of juvenile delinquency on the materials of the Ukrainian provinces as part of the Russian Empire. The peculiarities of tasks and competences of separate bodies and institutions, the activity of which was in one way or another connected with counteraction to juvenile delinquency, are analyzed and singled out. Special attention in this context is paid to the Ministry of Internal Affairs, as well as the functioning of charitable institutions and organizations. Исследованы функциональные особенности и правовой статус системы органов и учреждений по предупреждению и противодействию преступности несовершеннолетних лиц на материалах украинских губерний в составе Российской империи. Проведен анализ и выделены особенности задач и компетенции отдельных органов и учреждений, деятельность которых была так или иначе связана с противодействием преступности несовершеннолетних. Особое внимание в выбранном контексте уделено Министерству внутренних дел, а также функционированию благотворительных учреждений и организаций.
System of agencies and institutions for preventing and counteracting juvenile delinquency (based on the materials of the Ukrainian provinces as part of the Russian Empire)
Система органов и учреждений по предупреждению и противодействию преступности несовершеннолетних лиц (на материалах украинских губерний в составе Российской империи)
Стороженко, І. О. Система органів та установ із попередження і протидії злочинності неповнолітніх осіб (на матеріалах українських губерній у складі Російської імперії) / Ірина Олександрівна Стороженко // Право і безпека. - 2020. - № 4 (79). - С. 92-96. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.4.14. Стороженко, І. О. (2020) «Система органів та установ із попередження і протидії злочинності неповнолітніх осіб (на матеріалах українських губерній у складі Російської імперії)», Право і безпека, 79(4), с. 92-96. doi: 10.32631/pb.2020.4.14.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; неповнолітні; несовершеннолетние; minors; неповнолітні злочинці; несовершеннолетние преступники; juvenile offenders; кримінальна відповідальність; уголовная ответственность; criminal liability; Держава і право. State and Law. Государство и право; протидія злочинності; противодействие преступности; crime prevention; українські губернії; украинские губернии; Ukrainian provinces; Російська імперія; Российская империя; Russian Empire