Європейський Суд з прав людини як частина кримінального процесуального законодавства України - Розумовський, О. С.; Rozumovskyi, O. S.; Кочура, О. О.; Kochura, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0638-2911 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 3 (90). - С. 235-244, 2020)
Розглянуто питання виникнення та становлення Європейського суду з прав людини. Проаналізовано впровадження рішень Європейського суду з прав людини в кримінальне процесуальне законодавство України. Досліджено проблемні аспекти використання рішень Суду на практиці. Надано пропозиції щодо вирішення окремих ситуацій стосовно реалізації рішень Європейського суду з прав людини в Україні.

The question of the origin and formation of the European Court of Human Rights is considered. The implementation of the decisions of the European Court of Human Rights in the criminal procedure legislation of Ukraine is analyzed. Problematic aspects of the use of Court decisions in practice are studied. Proposals for resolving certain situations regarding the implementation of the decisions of the European Court of Human Rights in Ukraine are provided.

Рассмотрены вопросы возникновения и становления Европейского суда по правам человека. Проанализированы внедрения решений Европейского суда по правам человека в уголовное процессуальное законодательство Украины. Исследовано проблемные аспекты использования решений Суда на практике. Даны предложения по решению отдельных ситуаций по реализации решений Европейского суда по правам человека в Украине.
The European Court of Human Rights as Part of Criminal Procedural Legislation of Ukraine
Розумовський, О. С. Європейський Суд з прав людини як частина кримінального процесуального законодавства України / Олександр Сергійович Розумовський, Олександра Олександрівна Кочура // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 3 (90). - С. 235-244. - DOI:https://doi.org/10.32631/v.2020.3.23.
Розумовський, О. С. і Кочура, О. О. (2020) «Європейський Суд з прав людини як частина кримінального процесуального законодавства України», Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 90(3), с. 235-244. doi: 10.32631/v.2020.3.23.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Міжнародне право .International Law. Международное право; Європейський суд з прав людини; Европейский суд по правам человека; European Court of Human Rights; кримінальне процесуальне законодавство; уголовное процессуальное законодательство; criminal procedure legislation; Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms; виконання рішень; выполнение решений; execution of decisions