Джерела правового регулювання робочого часу поліцейських та місце серед них норм трудового права - Сіротов, О. А.; Sirotov, O. A.; ORCID: https://orcid. org/0000-0002-4818-385X (25 років становлення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ: славетна історія та горизонти майбутнього: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 лютого 2020 р.) / МВС України, Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2020. – С. 159-161, 2020)
Констатуеться наявність «законодавчого вакууму», коли питання робочого часу поліцейських недостатньо врегульовано, відмічається недосконалість правових джерел регулювання робочого часу поліцейських, що пояснюється неповнотою спеціальної нормативно-правової бази з даного питання. Доводиться доцільність виділення нормативних положень, які регулюють робочий час та інші моменти трудової діяльності поліцейських у спеціальний нормативно-правовий акт, який би засновувався на нормах загальнотрудового законодавства, гарантував їх дотримання та реалізацію в роботі поліцейських, а також здійснював регламент специфіки праці даної категорії працівників.

It is stated that there is a "legislative vacuum" in the issue of the working hours of the police and the insufficiency of its settlement. The imperfection of legal sources for regulating the working time of police officers is noted, which is explained by the incomplete special legal framework on this issue. The expediency of isolating the regulations governing working hours and other aspects of the labor activity of police officers into a special legal act, which would be based on the norms of general labor legislation, guarantee their observance and implementation in the work of police officers

Констатируется наличие «законодательного вакуума» в вопросе рабочего времени полицейских и недостаточность его урегулирования. Отмечается несовершенство правовых источников регулирования рабочего времени полицейских, что объясняется неполной специальной нормативно-правовой базой по данному вопросу. Показана целесообразность выделения нормативных положений, регулирующих рабочее время и другие моменты трудовой деятельности полицейских в специальный нормативно-правовой акт, который основывался бы на нормах общетрудового законодательства, гарантировал их соблюдение и реализацию в работе полицейских, а также осуществлял регламент специфики труда данной категории работников
Сіротов О.А. Джерела правового регулювання робочого часу поліцейських та місце серед них норм трудового права / Олександр Андрійович Сіротов // 25 років становлення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ: славетна історія та горизонти майбутнього: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 лютого 2020 р.) / МВС України, Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2020. – С. 159-161
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; робочий час поліцейських; регулювання робочого часу; джерела регулювання трудоправових відносин; Кодекс законів про працю; working hours of policemens; regulation of working hours; sources of regulation of labor relations; Code of Labor Law; рабочее время полицейских; регулирование рабочего времени; источники регулирования трудовых правовых отношений