До характеристики повноважень Національної гвардії України як суб’єкта правоохоронної діяльності - Морквін, Д. А.; Morkvin, D. A. (Наше право. - 2018. - № 1. - С. 243-247, 2018)
Запропоновано авторське визначення поняття адміністративно-правового статусу Національної гвардії як правоохоронного органу. Відмічено, що ключовими елементами повноважень є права та обов’язки. Здійснено аналіз норм чинного законодавства, на основі чого надано характеристику повноваженням Національної гвардії України як правоохоронного органу.

In the article, based on the analysis of the scientific views of scientists, the author’s definition of the concept of the administrative and legal status of the National Guard as a law enforcement body is proposed. It is noted that the key elements of authority are rights and duties. An analysis of the norms of the current legislation was carried out, on the basis of which a description of the powers of the National Guard of Ukraine as a law enforcement body was given.

Предложено авторское определение понятия административно-правового статуса Национальной гвардии как правоохранительного органа. Отмечено, что ключевыми элементами полномочий являются права и обязанности. Осуществлен анализ норм действующего законодательства, на основе чего предоставлена ​​характеристика полномочий Национальной гвардии Украины как правоохранительного органа.
Keywords: повноваження; Національна гвардія України; права; обов’язки; адміністративно-правовий статус; powers; National Guard of Ukraine; law enforcement activities; rights; duties; administrative and legal status; полномочия; Национальная гвардия Украины; правоохранительная деятельность; обязанности; административно-правовой статус