Особливості застосування положень статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення: наук.-метод. роз’яснення - ХНУВС; Kharkiv National University of Internal Affairs; Науково-дослідна лабораторія з проблем протидії злочинності; Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; ResearcherID: I-5612-2016; Федосова, О. В.; Fedosova, O. V.; ResearcherID: I-7854-2016; Костянтин Бугайчук; Olena Fedosova (Харків: Харк. нац. ун-т. внутр. справ, 2019. - 96 с., 2019)
У науково-методичних роз’ясненнях висвітлені особливості застосування органами та підрозділами Національної поліції України положень статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил тримання собак і котів). Досліджені проблемні питання оформлення відповідних адміністративних справ, проаналізовану судову практику за зазначеними проступками на підставі чого сформульовані практичні рекомендації щодо застосування положень даної статті в практичній поліцейській діяльності. Для працівників органів та підрозділів Національної поліції України, інших правоохоронних органів, викладачів, ад’юнктів, курсантів, слухачів ЗВО МВС України та інших навчальних закладів юридичного спрямування.

The scientific and methodological explanations highlight the peculiarities of application of the provisions of Article 154 of the Code of Administrative Offenses by the bodies and units of the National Police of Ukraine. The problems of registration of relevant administrative cases are investigated, the court practice on the specified offenses is analyzed on the basis of which practical recommendations on application of provisions of this article in practical police activity are formulated. For employees of bodies and divisions of the National Police of Ukraine, other law enforcement agencies, teachers, adjuncts, cadets, students of higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine and other educational institutions of law.

В научно-методических разъяснениях освещены особенности применения органами и подразделениями Национальной полиции Украины положений статьи 154 Кодекса Украины об административных правонарушениях. Исследованы проблемные вопросы оформления соответствующих административных дел, проанализировано судебную практику по указанным проступками на основании чего сформулированы практические рекомендации по применению положений данной статьи в практической полицейской деятельности. Для работников органов и подразделений Национальной полиции Украины, других правоохранительных органов, преподавателей, адъюнктов, курсантов, слушателей ВУЗов МВД Украины и других учебных заведений юридического направления.
науково-методичні роз’яснення
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; полиция; police; порушення правил тримання собак і котів; нарушение правил содержания собак и кошек; breach of rules for keeping dogs and cats; адміністративне правопорушення; домашні тварини; собаки; административное правонарушение; домашние животные; administrative offenses; pets