Про значення класифікації проявів жорстокого поводження з тваринами як основи розробки окремої методики розслідування - Орлова, Т. А.; Orlova, T. A.; Галевич, Р. В.; Halevych, R. V. (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 124-127, 2024)
Стверджено, що першим кроком у розробці комплексного механізму протидії жорстокому поводженню з тваринами повинна бути їх криміналістична класифікація з наступним дослідженням елементів механізму їх вчинення, та виробленням відповідних окремих рекомендованих алгоритмів доказування. Представлені тези присвячені криміналістичній класифікації проявів жорсткого поводження з тваринами, як основи розбудови окремої методики розслідування.

It is claimed that the first step in the development of a comprehensive mechanism for combating animal cruelty should be their forensic classification, followed by a study of the elements of the mechanism of their commission, and the development of appropriate separate recommended algorithms of proof. The theses presented are devoted to the forensic classification of manifestations of cruel treatment of animals, as the basis for the development of a separate investigative methodology.

Утверждено, что первым шагом в разработке комплексного механизма противодействия жестокому обращению с животными должна быть криминалистическая классификация с последующим исследованием элементов механизма их совершения и выработкой соответствующих отдельных рекомендованных алгоритмов доказывания. Представленные тезисы посвящены криминалистической классификации проявлений жесткого обращения с животными как основы развития отдельной методики расследования.
Keywords: криміналістична класифікація; жорстоке поводження з тваринами; окрема методика розслідування; forensic classification; cruelty to animals; separate method of investigation; криминалистическая классификация; жестокое обращение с животными; отдельная методика расследования