Щодо можливості комерціалізації інформації - Ясечко, С. В.; Iasechko, S. V.; Svitlana Iasechko (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 536-537, 2019)
Автором зазначено, що в Україні єдиного підходу щодо розуміння юридичної природи інформації (конфіденційної інформації) не вироблено. Певною мірою це пояснюється тим, що інформація не є класичним об’єктом цивільного права. Категоричність думок, що інформація, як особисте немайнове благо, не може бути предметом правочину, втрачає свою сутність, а с кожним роком інформація все більше і більше комерціалізується.

The author notes that in Ukraine a unified approach to understanding the legal nature of information (confidential information) has not been developed. This is explained by the fact that information is not a classical object of civil law. The categorical opinion that information, as a personal non-property benefit, cannot be the subject of a transaction, loses its essence, and every year information is more and more commercialized.

Автором отмечено, что в Украине единого подхода к пониманию юридической природы информации (конфиденциальной информации) не выработано. Это объясняется тем, что информация не является классическим объектом гражданского права. Категоричность мнений, что информация, как личное неимущественное благо, не может быть предметом сделки, теряет свою сущность, а с каждым годом информация все больше и больше коммерциализируется.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; інформація; информация; information; конфіденційна інформація; конфиденциальная информация; confidential information; інформація як об’єкт особистих немайнових прав фізичної особи; информация как объект личных неимущественных прав физического лица; information as an object of personal non-property rights of an individual; інформація як окремий об’єкт цивільних прав; информация как отдельный объект гражданских прав; information as a separate object of civil rights; теорія договірного регулювання; теория договорного регулирования; theory of contractual regulation; конфіденційність інформації; конфиденциальность информации; confidentiality of information; таємність інформації; секретность информации; secrecy of information; комерціалізація інформації; коммерциализация информации; information commercialization