Загальна характеристика видів професійного навчання поліцейських - Шевчук, Д. О.; Shevchuk, D. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 203-205, 2019)
Визначено, що професійне навчання (підготовка) поліцейських складається з: 1) первинної професійної підготовки; 2) підготовки у вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання; 3) післядипломної освіти; 4) службової підготовки. Наголошено, що нехтування будь-яким з видів професійного навчання поліцейських призводить до зниження ефективності діяльності поліції в цілому. Навчання впродовж усього життя, в тому числі під час служби в органах поліції, є головним принципом кваліфікованих кадрів в будь-якій структурі.

It was determined that professional education (training) of police officers consists of: 1) primary professional training; 2) training in higher educational institutions with specific study conditions; 3) postgraduate education; 4) service training. It is emphasized that neglecting any of the types of professional training of police officers leads to a decrease in the effectiveness of the police as a whole. Lifelong learning, including during service in the police, is the main principle of qualified personnel in any structure.

Определено, что профессиональное обучение (подготовка) полицейских состоит из: 1) первичной профессиональной подготовки; 2) подготовки в вузах со специфическими условиями обучения; 3) последипломного образования; 4) служебной подготовки. Отмечено, что пренебрежение любым из видов профессионального обучения полицейских приводит к снижению эффективности деятельности полиции в целом. Учеба на протяжении всей жизни, в том числе во время службы в органах полиции, является главным принципом квалифицированных кадров в любой структуре.
Шевчук, Д. О. Загальна характеристика видів професійного навчання поліцейських / Дмитро Олегович Шевчук // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 203-205.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; професійна освіта; професійне навчання; professional education; профессиональное обучение; професійна підготовка; professional training; профессиональная подготовка