Участь Національної поліції України в національно-патріотичному вихованні молоді в умовах воєнного стану - Вахницька, О. О.; Vakhnytska , O. O. (Організаційно-правове забезпечення національної безпеки в умовах воєнного стану: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Кропивницький, 7 лип. 2023 р.). – Кропивницький: ДонДУВС, 2023. – С. 47-50, 2023)
Розглянуто концепцію залучення Національної поліції до процесу формування у молоді духу патріотичності. Працівники поліції набувають знань та навичок у воєнній галузі і можуть залучатися до виконання завдань у забезпеченні реалізації військово-патріотичного виховання молоді, адже створюються умови для заохочення проходження служби в лавах Національної поліції, висвітлення діяльності поліції на полі бою, деокупованих територіях та прифронтових зонах.

The concept of involvement of the National Police in the process of formation of the spirit of patriotism among young people is considered. Police officers acquire knowledge and skills in the military field and can be involved in the implementation of tasks to ensure the implementation of military-patriotic education of young people, because conditions are created to encourage the completion of service in the ranks of the National Police, coverage of police activities on the battlefield, de-occupied territories and front-line zones.

Рассмотрена концепция привлечения Национальной полиции к процессу формирования у молодежи духа патриотичности. Работники полиции приобретают знания и навыки в военной отрасли и могут привлекаться к выполнению задач в обеспечении реализации военно-патриотического воспитания молодежи, ведь создаются условия для поощрения прохождения службы в рядах Национальной полиции, освещения деятельности полиции на поле боя, деоккупированных территориях и прифронтовых зонах.
Keywords: патріотизм; patriotism; патриотизм; національно-патріотичне виховання; national and patriotic education; национально-патриотическое воспитание; Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; молодь; young; молодежь; воєнний стан; martial law; военное положение