Підвищення соціально-правового статусу працівників органів внутрішніх справ - невід'ємна складова збереження їх професійного ядра - Синявська, О. Ю.; Syniavska, O. Yu.; Олена Юхимівна Синявська (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. - Вип. 22. - С. 407 - 411, 2003)
Розглядається питання підвищення соціально-правового статусу працівників органів внутрішніх справ. Правовий статус особистої свободи працівника органів внутрішніх справ суттєво обмежений відсутністю чіткого розмежування службового та позаслужбового часу даного суб’єкта. Рассматривается вопрос повышения социально-правового статуса работников органов внутренних дел. Правовой статус личной свободы работника органов внутренних дел существенно ограничен отсутствием четкого разграничения служебного и внеслужебного времени данного субъекта. The issue of raising the social and legal status of law enforcement officers is being considered. The legal status of personal liberty of a police officer is significantly limited by the lack of a clear distinction between work and non-work time of the subject.
Keywords: ОВС; ОВД; соціально-правовий статус; социально-правовой статус; міліція; милиция