Генезис визначення понять «малолітній» та «неповнолітній» у кримінальному судочинстві України - Юхно, О. О.; Yukhno, O. O.; Кочура, О. О.; Kochura, O. O.; Олександр Юхно; Олександра Кочура (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2012. - № 1 (56). - С. 168-174, 2012)
Розглянуто історичні аспекти розвитку понять «малолітній» та «неповнолітній» у кримінальному судочинстві, починаючи з Римської імперії і дотепер. Проведено стислий аналіз застосування даних понять на сучасному етапі розвитку юридичної науки.

Historical aspects of development of conceptions «juvenile» and «minor» in criminal procedure are considered, beginning from the Rome Empire until today. The short analysis of these conceptions utilization on the modern stage of judicial science is carried out.

Рассмотрены исторические аспекты развития понятий «малолетний» и «несовершеннолетний» в уголовном судопроизводстве, начиная с Римской империи и до настоящего времени. Проведен краткий анализ применения этих понятий на современном этапе развития юридической науки.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; Україна. Ukraine. Украина; малолітні; неповнолітні; малолітні діти; малолетние дети; несовершеннолетние; minors; child