Особливості роботи підрозділів ювенальної превенції в умовах воєнного стану - Мірошник, Д. С.; Miroshnyk, D. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 362-365, 2023)
Відзначено, що під час дії режиму воєнного стану підрозділами ювенальної превенції застосовуються такі профілактичні заходи як: взаємодія з волонтерськими організаціями, залучення засобів масової інформації для підвищення рівня правових знань серед дітей щодо відповідальності за вчинення кримінально-протиправних діянь. Запропоновано внести певні зміни до законодавства України, з метою захисту прав дітей у випадках збройних конфліктів.

It was noted that during the martial law regime, units of the juvenile such preventive measures as: interaction with volunteer organizations, involvement of mass media to increase the level of legal knowledge among children regarding responsibility for committing criminal acts. It is proposed to make certain changes to the legislation of Ukraine in order to protect the rights of children in cases of armed conflicts.

Отмечено, что во время действия режима военного положения подразделениями ювенальной превенции применяются такие профилактические меры как: взаимодействие с волонтерскими организациями, привлечение средств массовой информации для повышения уровня правовых знаний среди детей относительно ответственности за совершение уголовно-противоправных деяний. Предложено внести определенные изменения в законодательство Украины с целью защиты прав детей в случаях вооруженных конфликтов.
Keywords: Національна поліція України; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; підрозділи ювенальної превенції; units of juvenile prevention; подразделения ювенальной превенции; профілактичні заходи; preventive measures; профилактические мероприятия; воєнний стан; martial law; военное положение