Про небезпеку реклами і моди вживання курильних сумішей та інших одурманюючих засобів - Орлова, Т. А.; Orlova , T. A.; Шульга, Р. О.; Shulha , R. O. (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 307-309, 2023)
Звернуто увагу на те, що в зв’язку з наявністю такого широкого спектру речовин, що дають специфічний побічний ефект, викликають хворобливу пристрасть, залежність в результаті їх систематичного вживання і здійснюють руйнівний вплив на організм людини, є необхідність удосконалення нормативної бази в цій сфері, подальшого вивчення токсикоманії і її причин, розробка в державі механізму боротьби з цим негативним явищем в суспільстві.

Attention is drawn to the fact that in connection with the presence of such a wide range of substances that give a specific side effect, cause painful passion, addiction as a result of their systematic use and have a destructive effect on the human body, there is a need to improve the regulatory framework in this area, further study of drug addiction and its causes, development of a mechanism in the state to combat this negative phenomenon in society.

Обращено внимание на то, что в связи с наличием столь широкого спектра веществ, дающих специфический побочный эффект, вызывают болезненную страсть, зависимость в результате их систематического употребления и оказывают разрушительное влияние на организм человека, есть необходимость усовершенствования нормативной базы в этой сфере, дальнейшего изучения токсикомании и ее причин, разработка в государстве механизма борьбы с этим негативным явлением в обществе.
Keywords: одурманюючі речовини; intoxicating substances; одурманивающие вещества; курильна суміш; smoking mixture; курительная смесь; токсикоманія; drug addiction; токсикомания; протидія; opposition; противодействие