Щодо забезпечення патрульною поліцією безпеки дорожнього руху в умовах воєнного стану - Завгородній, Є. О.; Zavhorodnii, Ye. O. (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 114-116, 2024)
Підкреслено, що нові повноваження патрульної поліції в умовах воєнного стану створюють підґрунтя для більш ефективного контролю за безпекою на дорогах. Вони надають можливість реагувати на потенційні загрози, що можуть виникнути в результаті воєнного стану, забезпечуючи безпеку на дорогах та ефективну профілактичну діяльність поліцейських з метою забезпечення загальної безпеки та захисту населення в умовах конфлікту.

It is emphasized that the new powers of the patrol police under martial law create the basis for more effective control over road safety. They provide an opportunity to respond to potential threats that may arise as a result of martial law, ensuring road safety and effective preventive activities of the police to ensure general security and protect the population in conflict conditions.

Подчеркнуто, что новые полномочия патрульной полиции в условиях военного положения создают основу для более эффективного контроля безопасности на дорогах. Они позволяют реагировать на потенциальные угрозы, которые могут возникнуть в результате военного положения, обеспечивая безопасность на дорогах и эффективную профилактическую деятельность полицейских с целью обеспечения общей безопасности и защиты населения в условиях конфликта.
Keywords: Національна поліція України; патрульна поліція; забезпечення безпеки дорожнього руху; повноваження; воєнний стан; National Police of Ukraine; patrol police; ensuring road safety; powers; martial law; Национальная полиция Украины; патрульная полиция; обеспечение безопасности дорожного движения; полномочия; военное положение