Територіальне самоврядування Республіки Польща як складник європейської регіональної стратегії - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Марчук Микола Іванович (Прикарпатський юридичний вісник. – 2019. – Вип. 3 (28), т. 1. – С. 50-54, 2019)
З’ясовано особливості впливу євроінтеграційних процесів на систему місцевого (територіального) самоврядування Республіки Польща. Досліджено основні напрями демократизації локальних самоврядних інституцій Польської Республіки та новітні досягнення європейської регіональної стратегії. Виокремлено основні негативні фактори, що мають суттєвий вплив на економічні, соціальні та територіальні засоби згуртованості.

The peculiarities of the impact of European integration processes on the local system have been clarified (territorial) self-government of the Republic of Poland. The main directions of democratization are investigated local self-government institutions of the Republic of Poland and the latest achievements of the European regional strategy. The main negative factors that have a significant impact on economic, social and territorial means of cohesion are identified.

Выяснено особенности влияния евроинтеграционных процессов на систему местного (территориального) самоуправления Республики Польша. Исследованы основные направления демократизации локальных самоуправляющихся институтов Польской Республики и новейшие достижения европейской региональной стратегии. Выделены основные негативные факторы, имеющие существенное влияние на экономические, социальные и территориальные средства сплоченности.
Territorial self-government of the Republic of Poland as a component of European regional strategy
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Польща; Польша; Poland; територіальне самоврядування; территориальное самоуправление; local self-governing; регіональна політика; региональная политика; regional policy; децентралізація; децентрализация; decentralization; місцеве самоврядування; местное самоуправление; local government; територіальна згуртованість; территориальная сплоченность; territorial cohesion; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; європейська інтеграція; европейская интеграция; european integration