Злочин вчинено у стані сильного душевного хвилювання... - Байлов, А. В.; Bailov, A. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6900-1915 (Вісник Національного університету внутрішніх справ. – 2004. – Вип. 28. – С. 37-40, 2004)
Проаналізовано, що момент реалізації умислу повинен мати місце тільки після виникнення стану сильного душевного хвилювання, але до його завершення. Розрив у часі між неправомірними діями потерпілого і реалізацією умислу на вбивство або заподіяння тяжких тілесних ушкоджень може мати місце в тих випадках, коли цей розрив був обумовлений явищем нагромадження негативних емоцій з боку винного, який під час вчинення злочину знаходиться в стані сильного душевного хвилювання. Проанализировано, что момент реализации умысла должен иметь место только после возникновения состояния сильного душевного волнения, но до его завершения. Разрыв во времени между неправомерными действиями потерпевшего и реализацией умысла на убийство или причинение тяжких телесных повреждений может иметь место в тех случаях, когда этот разрыв был обусловлен явлением накопления негативных эмоций со стороны виновного, который во время совершения преступления находится в состоянии сильного душевного волнения. It is analyzed that the moment of realization of the intention should take place only after the state of intense emotional disturbance, but before its completion. The time gap between the victim's misconduct and the intent to kill or cause grievous bodily harm may occur where the gap is caused by the phenomenon of accumulation of negative emotions by the perpetrator, who is in a state of intense mental state when committing the crime.
Байлов, А. В. Злочин вчинено у стані сильного душевного хвилювання... / А. В. Байлов // Вісник Національного університету внутрішніх справ. – 2004. – Вип. 28. – С. 37-40.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; злочин; преступление; crime; сильне душевне хвилювання; афект; сильное душевное волнение; strong emotional excitement; affect; аффект; умисел; вбивство; убийство; умысел; умисне вбивство; умышленное убийство; premeditated murder