Адміністративно-правовий статус Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками - Птухіна, О. В.; Ptukhina, O. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 118-123, 2021)
Визначено адміністративно - правовий статус Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками : це – визначені нормами законодавства, зокрема адміністративними, завдання та компетенція Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками щодо надання адміністративних послуг та їх контролю, а також здійснення адміністративних процедур в сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів і обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та протидії їх незаконному обігу.

The administrative and legal status of the State Service of Medicines and Drug Control of Ukraine has been defined: these are the tasks and competences of the State Service of Medicines and Drug Control of Ukraine in relation to the provision of administrative services and their control, as well as the implementation of administrative procedures, as defined by legislation, in particular administrative ones in the field of quality and safety control of medicinal products and circulation of narcotic drugs, psychotropic substances and precursors and combating their illegal circulation.

Определен административно-правовой статус Государственной службы Украины по лекарственным средствам и контролю за наркотиками: это – определенные нормами законодательства, в частности административными, задачи и компетенция Государственной службы Украины по лекарственным средствам и контролю за наркотиками относительно предоставления административных услуг и их контроля, а также осуществления административных процедур в сфере контроля качества и безопасности лекарственных средств и оборота наркотических средств, психотропных веществ и прекурсоров и противодействия их незаконному обороту.
Птухіна, О. В. Адміністративно-правовий статус Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками / Олена Валеріївна Птухіна // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 118-123.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками; State Service of Ukraine for Medicinal Products and Drug Control; Государственная служба Украины по лекарственным средствам и контролю за наркотиками; адміністративно-правовий статус; administrative and legal status; административно-правовой статус; функції; functions; функции; компетенції; competencies