Аналіз європейських принципів публічної служби та їх закріплення в адміністративному законодавстві України - Мельник, А. І.; Melnyk, A. I. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 69-72, 2025)
Узагальнено систему принципів публічної служби в Україні, яку можна визначити як комплекс взаємопов’язаних елементів, що включає: міжнародні (європейські) стандарти (верховенство права, законність, доброчесність, прозорість, відповідальність), принципи державного управління (організаційні, функціональні, цільові, адаптивні); правові принципи (загально-правові, адміністративно-правові, спеціальні принципи, що регламентують окремі види публічної служби).

The system of principles of public service in Ukraine is generalized, which can be defined as a complex of interrelated elements, including: international (European) standards (rule of law, legality, integrity, transparency, responsibility), principles of public administration (organizational, functional, target-oriented, adaptive); legal principles (general legal, administrative legal, special principles regulating certain types of public service).
Keywords: Україна; державна служба; публічна служба; публічні службовці; принципи; Ukraine; civil service; public service; public servants; principles